KURSUPPLÄGG: FÖRARBEVIS FÖR VATTENSKOTER


ANMÄLAN

Anmälan sker på hemsidan och det är den praktiska delen, del 3, man anmäler sig till. För att kurstillfället ska genomföras krävs minst fyra anmälda deltagare. Är ni en grupp på minst fyra personer och önskar ett annat datum kan ni höra av er till oss. Vi kan skräddarsy en kurs efter era behov. 

DEL 1: TEORI - SJÄLVSTUDIER

Ett utbildningsmaterial för inledande självstudier skickas ut via e-post när bokning av kurs samt betalning är gjord. Även den PowerPoint-presentation som kommer att tas upp i del 2 skickas ut i förväg. Till del 1 och del 2 finns övningsfrågor via E-learning som är lämpliga att öva på inför det teoretiska provet. 

DEL 2: TEORI - SKER VIA MICROSOFT TEAMS 

I del 2 av utbildningen sker deltagandet via Microsoft Teams. Den teoretiska genomgången sker måndag kl 17.00-20.30 samma vecka som den praktiska delen genomförs. Är ni minst fyra deltagare som vill köra teorin på plats i utbildningslokalen kan vi lösa detta. Hör av er i så fall (info@jetskiacademy.nu).

GENOMGÅNG PÅ DISTANS: En länk till mötet kommer att skickas ut till samtliga kursdeltagare. Om du önskar delta en annan måndag kan du skicka ett mail (info@jetskiacademy.nu) så får du en möteslänk till önskat datum.

DEL 3: PRAKTISK GENOMGÅNG SAMT TEORETISKT PROV 

Del 3 - Sandviken: Sker på plats i utbildningslokalen vid Bångs intill Storsjön i Sandviken. Där finns det tillgång till ramp för att lätt ta sig i och ur vattnet med vattenskotrarna. Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till lokalen.

Den praktiska delen är på totalt fem timmar och 30 minuter (5,5 h), med det teoretiska provet inräknat. Tider finns att boka på hemsidan.

Det är den praktiska delen, inklusive teoretiskt prov, man anmäler sig till på hemsidan. Se till att du har gått igenom Teoridel 1 med självstudier samt deltagit i Teoridel 2 innan du kommer på plats!

Träffen inleds med det skriftliga teoretiska provet. Vi ger oss sedan av tillsammans ut på sjön på våra vattenskotrar för att genomföra den praktiska delen. Som kursdeltagare tar du själv med dig din egen vattenskoter. Vi kommer att åka två och två på våra skotrar. Kommer du tillsammans med någon, räcker det att ni tar med er en vattenskoter.

Vi bjuder på fika i samband med den praktiska träffen i kurslokalen. Meddela gärna eventuella allergier i förväg.

Efter avslutad utbildning rapporteras ditt deltagande in till Transportstyrelsen och du kan då ansöka om ditt förarbevis. En kostnad på 300 kronor tillkommer sedan för ansökan av förarbevis hos Transportstyrelsen.